2011. augusztus 12., péntek

Animeszörcs - Puella Magi Madoka Magica

Léteznek a világon furcsa lények, akiknek az a feladatuk, hogy egy addig átlagos életet élő, kiválasztott lányokat "Puella Magi"-ká változtassák, egy kívánságért cserébe. Ezért a kívánságért a Puella Magiknak fel kell venniük a harcot a boszorkányok ellen. A boszorkányok gonosz lények, akik öngyilkosságokból születtek.

Adott két egy addig egyszerű életet élő lány: Kaname Madoka és Miki Sayaka. Ők miután megmentik egy Kyuubey nevű lényt, az Tomoe Mamival, egy felsőbb éves Puella Magival együtt arra sarkalják, hogy ők is változzanak ilyen varázs erejű lánnyá, aminek útja, hogy szerződést kössenek Kyuubeyjel. Ám Akemi Homura, az iskola gyönyörű új tanulója, aki szintén Puella Magi, igyekszik megakadályozni, hogy Madokáék alkut kössenek a lénnyel.

Nos, ez egy mahou shoujo témájú anime, de úgy látszik, hogy a készítői gondoltak egyet és olyan szépen kiforgatták ennek a már-már pofátlanul népszerű műfajnak, hogy lassan a mahou shoujo már csak a ruhákban volt jelen. Pluszba még egyáltalán nem iskolásoknak készült, inkább seinen korcsoportot célozza meg.
És habár csak 12 részes (mint mondjuk a Nanoha, vagy az Uta~Kata)rengeteg drámának ad helyet. Jól kidolgozott történetében több csavar van, amelyért egy pacsi jár a forgatókönyv írójának, Urobuchi Gennek. Igaz, a vége sokaknak nem igazán tetszett, de nekem mégis bejött.
És most a karakterek. A sorozat két legjobban kidolgozott karaktere Homura és Mami volt. Én például előbbit teljesen félreismertem. Maminak pedig a stílusa és az önzetlensége volt számomra bizalomgerjesztő, talán ő volt az anime legnemesebb lelkű karaktere. Emiatt ő volt az egyik kedvencem.
A másik kedvencem Sayaka volt. Ennek a tomboy csajszinak a drámája volt az anime csúcspontja, bár sajnos ezt Kyoukóról nem igazán mondhatjuk el.
Aki Kyouko mellett nem jó jellemet kapott, na az Kyuubey, na az közutálatnak örvend mindenhol.
És még valami. Ez az anime egyáltalán nem gyerekeknek készült- mondja ezt egy 13 éves lány.

Tetszett:
- Szokatlan koncepció
- A sztoriban levő csavarok és fordulatok
- Mami és Homura személye, karaktere
- Sayaka drámája és lezárása
- Kajiura Yuki zenéi
- Az örült világ dizájnja
- Jó munkát végeztek a seiyuuk
- Spekulációkkal, találgatásokkal megfejthető világ.
- Rengeteg hasonlóság a történelemmel, Goethe művével kapcsolatban

Nem tetszett:
- Egy ilyen komoly történethez normális, nem moe karakterdizájn dukál
- Kyouko és Kyuubey
- Opening

Nálam 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése